'Ik kan me niet voorstellen dat Bosz alleen op de resultaten is afgerekend'

'Ik kan me niet voorstellen dat Bosz alleen op de resultaten is afgerekend'

23-03-2021 21:13
70

Huub Stevens vindt het heel bijzonder dat Peter Bosz dinsdagochtend is ontslagen bij Bayer Leverkusen. De voormalig trainer van maar liefst vijf Duitse clubs denkt niet dat het wegsturen van de Nederlander alleen  maar aan de slechte resultaten lag.

Sinds de winterstop zit Leverkusen in een neerwaartse spiraal en zakte het van de eerste naar de zesde plaats in de Bundesliga. Toch denkt Stevens dat dat niet de hoofdreden is voor het ontslag van Bosz. "Ik kan me niet voorstellen dat hij puur en alleen op de resultaten is afgerekend", zegt 'Der Harter Hund' tegen de NOS.

Stevens kan alleen maar gissen naar de andere reden. "Het is best mogelijk dat de spelersgroep het niet eens was met zijn manier van werken, of dat bepaalde mensen binnen de club zich niet langer konden vinden in zijn zienswijze. Misschien is er binnen de club gedacht dat Bosz met dit spelersmateriaal een paar plaatsen hoger had moeten staan dan momenteel het geval is."

Toch is de Limburger verrast dat Die Werkself besloten heeft om Bosz de laan uit te sturen. "Laten we eerlijk zijn: Peter heeft het daar behoorlijk goed gedaan. Dat hij met deze ploeg de laatste wedstrijden geen resultaten behaalde, zal wel zo zijn redenen hebben. Het kwam op mij over als een goed huwelijk, maar schijnbaar was dat niet het geval."