Hopen op plek in EK-selectie met Zlatan: 'Klaar voor wanneer ik de kans krijg'

Hopen op plek in EK-selectie met Zlatan: 'Klaar voor wanneer ik de kans krijg'

24-03-2021 07:24 Laatste update: 08:40
3

Jesper Karlsson hoopt aankomende zomer op een plekje in de EK-selectie van Zweden. De AZ-aanvaller beseft dat de concurrentie hevig is, maar is overtuigd van zijn eigen kwaliteiten. Hij kijkt er daarnaast naar uit om samen te spelen met Zlatan Ibrahimovic.

"Ik zal er klaar voor zijn wanneer ik de kans krijg", vertelt Karlsson in gesprek met het Zweedse Fotbollskanalen. De jonge aanvaller moet concurreren met spelers als Emil Forsberg, Dejan Kulusevski, Viktor Claesson en Sebastian Larsson om een plekje in de Zweedse selectie. "Er spelen ongelooflijk goede spelers op mijn positie. Spelers die al voor Zweden hebben gespeeld en het toen goed hebben gedaan."

Deze interlandperiode staat in Zweden volledig in het teken van Zlatan Ibrahimovic, die terug is bij het nationale elftal. "Het is leuk voor het Zweedse voetbal, dat hij terug is", vervolgt Karlsson, die vroeger dingen probeerde op te pikken van Zlatan. "Door naar zijn wedstrijden te kijken. Ik houd van het spectaculaire en heb dat in mijn eigen spel meegenomen. Toen hij jong was, leek het alsof zijn zelfverzekerdheid vanzelfsprekend was", sluit Karlsson af.