Van de Looi reageert op 'geïrriteerde' Ten Hag: 'Nooit onverantwoorde risico's'

Van de Looi reageert op 'geïrriteerde' Ten Hag: 'Nooit onverantwoorde risico's'

24-03-2021 09:14 Laatste update: 09:19
43

Erwin van de Looi begint met zijn Jong Oranje woensdagavond aan de groepsfase van het EK O21. De bondscoach gaat in op zijn keuze om Mohamed Ihattaren niet mee te nemen naar Hongarije en geeft aan dat hij rekening houdt met de clubs van de spelers.

Het was een van de veelbesproken onderwerpen na de bekendmaking van de EK-selectie van Jong Oranje: de afwezigheid van Ihattaren. "We hebben nauwelijks voorbereidingstijd. En dus hebben wij gekozen voor jongens die bekend zijn met onze speelwijze", vertelt Van de Looi in een uitgebreid interview met Voetbal International.

"Op een eindtoernooi telt ook het resultaat. Over Mo is al veel gezegd. Hij stond niet voor niks op de voorlopige lijst, het betekent dat hij een potentiële speler voor Jong Oranje is. Maar hij heeft nog niet in dit team gevoetbald. Ook op zijn positie is heel veel concurrentie. Uiteindelijk zijn de keuzes op andere jongens gevallen."

Sven Botman en Teun Koopmeiners zitten wél bij de selectie van Jong Oranje, dat het woensdagavond opneemt tegen Jong Roemenië. "In de voorbije kwalificatiereeks hebben veel talenten de stap naar het A-elftal gemaakt. Jongens als Donyell Malen, Owen Wijndal, Calvin Stengs en Ryan Gravenberch bijvoorbeeld. Ik vind dat alleen maar mooi. Het Nederlands elftal moet leidend zijn. Daar is iedereen het over eens", stelt Van de Looi.

Ten Hag
Ajax-trainer Erik ten Hag reageerde een tijd terug geïrriteerd op de verplichtingen van zijn spelers bij 'voorportaal' Jong Oranje. "We hebben allemaal te maken met de overvolle kalender en wij begrijpen ook dat er grotere belangen kunnen zijn dan Jong Oranje. Bij de clubs, maar natuurlijk ook bij het Nederlands elftal. Onze keuzes in de selectie hebben we dan ook zeer overwogen en in overleg met de clubs gemaakt. We zullen bij Jong Oranje nooit onverantwoorde risico's nemen met spelers, ongeacht wat er bij een EK op het spel staat", sluit Van de Looi af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie