'Als ik in schoenen van Seuntjens zou staan, zou ik graag willen spelen'

'Als ik in schoenen van Seuntjens zou staan, zou ik graag willen spelen'

Gepubliceerd: woensdag 24 maart 2021 om 09:59wo 24-03-2021 om 09:59

Ralf Seuntjens ligt na de officiële bekendmaking van zijn transfer naar NAC Breda onder vuur bij de harde kern van De Graafschap. Veel fans zien hem liever niet meer in de basis terug, omdat NAC een belangrijke concurrent is van De Superboeren in de strijd om promotie naar de Eredivisie.

De Graafschap gaat aanstaande zondag op bezoek bij NAC, mét Seuntjens. Of hij in de basis gaat starten, is afwachten. Maikel van der Werff zat in 2015 in hetzelfde schuitje als Seuntjens. Hij speelde als verdediger van PEC Zwolle in de play-offs om Europees voetbal tegen zijn nieuwe ploeg Vitesse. "Als ik nu in de schoenen van Ralf zou staan, zou ik juist graag willen spelen en laten zien wat ik waard ben", vertelt hij in gesprek met De Gelderlander.

Van der Werff denkt terug aan het tweeluik tussen PEC en Vitesse in 2015. "Het was best een ding, of ik ging spelen of niet. Iedereen vroeg ernaar. Ik kreeg ontzettend veel interviewaanvragen. Logisch ook, er stond Europees voetbal op het spel. De belangen waren groot."

De verdediger stond in beide wedstrijden aan de aftrap en scoorde in de heenwedstrijd de enige PEC-goal. Uiteindelijk was het niet genoeg: Vitesse was over twee wedstrijden de sterkste. "Ik stond er nuchter in", vertelt Van der Werff, die inmiddels speelt voor FC Cincinnati. "Ik wilde mijn stinkende best doen en op een goede manier vertrekken bij PEC. Ook uit respect voor mijn teamgenoten, de trainers en de fans. Ik kan dat niet voor Ralf invullen, maar ik ga ervan uit dat hij er hetzelfde in staat."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Seuntjens in de basis starten zondag?

Ja, dat verdient hij
68%
Nee, beter van niet
32%
(523 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws