ED ziet 'man van de toekomst' bij PSV: 'Zie ook dat Vertessen in eerste speelt'

ED ziet 'man van de toekomst' bij PSV: 'Zie ook dat Vertessen in eerste speelt'

24-03-2021 10:29
43

Fodé Fofana staat als groot talent te boek bij PSV. De achttienjarige aanvaller hoopt in de komende maanden aan te sluiten bij de A-selectie van trainer Roger Schmidt. Het Eindhovens Dagblad stelt dat hij 'een man voor de toekomst kan worden'.

Fofana kende een wervelende start in het betaald voetbal. Tijdens zijn debuut voor de Eindhovense beloften scoorde hij meteen twee keer tegen FC Den Bosch. Sindsdien kwam hij – met vallen en opstaan – tot acht goals in zeventien optredens in de Keuken Kampioen Divisie.

De jonge spits weet dat de ogen op hem gericht zijn. "Nu weet ik echt wat profvoetbal is. Niet alles kan ik meer doen op mijn fysiek, wat bij de jeugd soms nog wel mogelijk is. Wat je vooral leert, is dat je je acties nog beter voor moet bereiden", zegt hij tegen het ED. Met hulp van Ruud van Nistelrooy wil hij nu de stap naar het eerste elftal zetten. "We hebben bij PSV onder 19 al met elkaar gewerkt en het is mooi om het traject te doorlopen met iemand die zoveel heeft gepresteerd."

Jong PSV-trainer Peter Uneken is te spreken over Fofana. "Fodé is met zijn gezicht naar de goal nu al heel gevaarlijk. Als aanspeelpunt met de rug naar het doel en bij het ingaan van duels kan hij zich nog volop ontwikkelen. Het mooie is dat hij dat juist in de Keuken Kampioen Divisie tegen veel ervaren verdedigers uitstekend kan leren. De start is voor hem heel mooi geweest."

Fofana speelde tussen 2013 en 2015 in de jeugd van FC Barcelona, waarna PSV hem oppikte. Zijn contract loopt volgend jaar af. "Ik wil gewoon voetballen en me daarop focussen. Het is mooi om te zien dat jonge spelers hier kansen krijgen. Ik zie natuurlijk ook dat Yorbe Vertessen bij het eerste elftal speelt, terwijl hij kort geleden nog bij Jong PSV zat."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s