Engelse bondscoach lyrisch over Madueke: 'Hij is een beetje zoals Phil Foden'

Engelse bondscoach lyrisch over Madueke: 'Hij is een beetje zoals Phil Foden'

24-03-2021 12:13
22

De doorbraak van Noni Madueke bij PSV blijft ook in Engeland niet onopgemerkt. Jong Engeland-coach Aidy Boothroyd steekt de loftrompet over de negentienjarige aanvaller, die hij voor het eerst heeft opgenomen in zijn selectie in aanloop naar het EK.

"Hij is absoluut een zeer getalenteerde speler", vertelt Boothroyd aan The Daily Mail. "Hij was heel blij om opgeroepen te worden voor het EK O21. Hij is een beetje zoals Phil Foden, niemand had van hem gehoord tot hij werd opgeroepen en op een eindtoernooi speelde. Mensen wisten wel wat over hem, maar dat zorgde voor zijn doorbraak. We hopen dat Noni zelfs nog meer positieve aandacht kan creëren. Hij heeft een aanstekelijk karakter, dat zelfs via de telefoon naar voren komt."

De boulevardkrant ziet dat Madueke onder meer met Mason Greenwood en Callum Hudson-Odoi concurreert om een basisplaats, maar de lofzang van de bondscoach is veelbelovend. 'Dat Boothroyd hem in één adem noemt met Foden suggereert dat hij een belangrijke rol heeft te spelen', aldus The Daily Mail. 'Het verhaal van Madueke komt steeds nadrukkelijker naar voren, en als vleugelspeler is de vergelijking met de loopbaan van Sancho snel gemaakt.'

Jong Engeland neemt het in de groepsfase van het EK op tegen de leeftijdsgenoten van Kroatië, Portugal en Zwitserland.