Van de Looi laat zich uit over opstelling: 'Daarom laten we hem niet starten'

Van de Looi laat zich uit over opstelling: 'Daarom laten we hem niet starten'

24-03-2021 16:12 Laatste update: 16:17
14

Het is volgens Erwin van de Looi, bondscoach van Jong Oranje, nog onduidelijk of Sven Botman in de basis kan starten tegen Jong Roemenië op woensdag. Jong Oranje speelt dan de eerste wedstrijd op het EK onder 21. Het is wel al zeker dat Cody Gakpo op de bank zal beginnen.

Botman raakte afgelopen weekend geblesseerd, bij een thuiswedstrijd van Lille OSC tegen Nîmes. Het leek er even op dat de stopper de gehele groepsfase van het EK onder 21 moest laten schieten, maar kon toch meereizen met de formatie van Van de Looi.

Desondanks is het nog maar de vraag of Botman gaat spelen tegen Roemenië. "Daar gaan we nog even naar kijken. Hij had vandaag niet het goede hesje", doelt Van de Looi voor de camera van de NOS op de afsluitende training van Jong Oranje. Daar was Botman niet bij de basis ingedeeld. "We hebben contact met de medische staf. Hij is fit. Hij heeft ook geen klachten, anders zou hij niet op het veld staan. Hij is dus inzetbaar, alleen moeten we even kijken wat slim is. We moeten ook geen rare dingen met hem doen, ten koste van alles."

Voor Gakpo geldt hetzelfde verhaal, al verklapte Van de Looi dat de PSV-aanvaller tegen Roemenië sowieso op de bank begint. "Je moet nadenken over het feit dat we drie wedstrijden in zeven dagen spelen. Er zit steeds maar twee dagen herstel tussen. We kunnen hem laten starten tegen Roemenië, maar dan is de kans aanwezig dat hij tegen Jong Duitsland (de tweede groepswedstrijd, red.) maar heel beperkt inzetbaar is. Daarom kiezen we ervoor om hem niet te laten starten. Maar mocht het nodig zijn, dan kan hij het team helpen vanaf de bank."