Van de Looi verklapt twee wijzigingen: 'We hebben Roemenië niet onderschat'

Van de Looi verklapt twee wijzigingen: 'We hebben Roemenië niet onderschat'

25-03-2021 09:28
58

Jong Oranje-coach Erwin van de Looi heeft alvast twee wijzigingen aangekondigd na de teleurstellende EK-start tegen Roemenië. Sven Botman en Cody Gakpo staan in de belangrijke wedstrijd tegen Jong Duitsland hoogstwaarschijnlijk in de basis.

Van de Looi benadrukt dat hij de verdediger van Lille en de aanvaller van PSV niet uit luxe op de bank zette tegen de Roemenen (1-1). De twee zijn net hersteld van blessures en werden gespaard. "We hebben Roemenië niet onderschat, we wisten dat dit een lastige opgave voor ons zou kunnen worden", zegt de bondscoach tegen het Algemeen Dagblad.

"Botman is afgelopen weekend bij Lille uitgevallen", legt Van de Looi uit. "We hebben veel gereisd en niet echt veel kunnen trainen. Daarom vond ik het niet verantwoord om hem er nu zo maar weer in te gooien. Nu heeft hij weer drie dagen meer tijd. Tegen Duitsland is hij normaal gesproken weer van de partij."

Ook Gakpo verschijnt zaterdag aan de aftrap. "Gakpo is eigenlijk hetzelfde verhaal. Als hij tegen Roemenië was gestart, was het maar de vraag hoe fit hij was geweest voor het duel met Duitsland. We hebben op die positie ook veel keuzes, dus die kun je dan ook maken."