Positieve en negatieve uitschieter bij Jong Oranje: Hij had het lastig, vond ik

Positieve en negatieve uitschieter bij Jong Oranje: "Hij had het lastig, vond ik"

25-03-2021 11:43
22

Myron Boadu en Kjell Scherpen waren woensdagavond in de eerste EK-wedstrijd de negatieve en positieve uitschieter bij Jong Oranje. Dat erkent Erwin van de Looi, bondscoach van de Nederlandse talenten, na het 1-1 gelijkspel tegen Roemenië.

Boadu werd na een uur spelen gewisseld voor Cody Gakpo. "Hij was ongelukkig, net als het team", reageert Van de Looi in gesprek met Voetbal International. "Hij had het lastig vond ik. Zijn kwaliteit is toch wel de diepte in het spel en die had hij wel wat vaker kunnen zoeken. Er lag een aantal keer wel ruimte. Als er hoog druk gezet wordt kan je best de bal achter de laatste verdediger leggen. Met Kluivert en Boadu twee heel snelle spelers. Maar dan moet je wel lopen."

Scherpen was de uitblinker bij Jong Oranje, dat een teleurstellend resultaat boekte tegen de stugge Roemenen. Het was aan de Ajax-doelman te danken dat in de slotfase een nederlaag werd afgewend. Van de Looi: "Wat ik zei: op het laatst werden we steeds slordiger en wilder, ongecontroleerd om toch iets te forceren. Dan lijd je steeds meer balverlies. Kjell stond er een paar keer prima. Dat heeft hij goed gedaan. Daar ben ik blij om. Maar we wisten dat het een goede keeper was."