Van der Vaart maakt Oranje-opstelling voor De Boer: 'Wat moet hij nog meer doen?'

Van der Vaart maakt Oranje-opstelling voor De Boer: 'Wat moet hij nog meer doen?'

25-03-2021 12:52 Laatste update: 12:58
226

Rafael van der Vaart hoopt dat bondscoach Frank de Boer de bezem door de basiself van het Nederlands elftal haalt. Woensdagavond ging Oranje met 4-2 onderuit bij Turkije, waardoor de spanning op het volgende WK-kwalificatieduel met Letland staat.

"Frank moet positief blijven", zegt Van der Vaart in de radioshow van Veronica Inside. "Ik ben ook positief, het is maar een wedstrijdje. Maar hij moet wel nadenken over zijn opstelling. Davy Klaassen is in bloedvorm. Wat moet hij nog meer doen om in de basis te komen? En Kenny Tete stond er opeens weer in, terwijl Denzel Dumfries het altijd prima heeft gedaan in het Nederlands elftal."

Oranje vervolgt de WK-campagne zaterdagavond met een thuiswedstrijd tegen Letland. Van der Vaart hoopt dat De Boer dan vijf wijzigingen doorvoert: Maarten Stekelenburg, Dumfries, Klaassen, Calvin Stengs en Steven Bergwijn moeten volgens de oud-international een kans krijgen. "Dan wordt het een nulletje of zes", voorspelt hij. "Klaassen moet lekker rennen op het middenveld en de zestien induiken."

De beste Oranje-opstelling volgens Van der Vaart: Stekelenburg; Dumfries, De Ligt, Blind, Wijndal; Wijnaldum, Frenkie de Jong, Klaassen; Stengs, Memphis, Bergwijn.