Madueke ziet 'veel te grote' kloof tussen PSV en Ajax: 'Dat maakt het verschil'

Madueke ziet 'veel te grote' kloof tussen PSV en Ajax: 'Dat maakt het verschil'

25-03-2021 13:09
132

Noni Madueke vindt de kloof tussen koploper Ajax en achtervolger PSV onnodig groot. De Eindhovenaren hebben zeven speelronden voor het einde van de Eredivisie veertien verliespunten meer dan de Amsterdammers.

Madueke stelt in een uitgebreid interview met Voetbal International dat PSV vaker had moeten winnen. "We hadden dichter bij Ajax moeten staan. Of het gat te groot is? Veel te groot", zegt de Engelse aanvaller. "De kwaliteiten van beide ploegen liggen niet zo ver uit elkaar als het puntenverschil op de ranglijst doet geloven. Dat is mijn mening."

"Zeker aanvallend zijn de verschillen klein. Verdedigend zijn zij wel wat verder dan wij. Maar Ajax speelt al een paar jaar dezelfde stijl met dezelfde trainer en veel voetballers die er al een tijdje zijn. Dat maakt het verschil."

Bij PSV is 'heel veel nieuw', benadrukt Madueke. "Een compleet nieuwe staf en veel nieuwe spelers, dat heeft gewoon tijd nodig. Maar als we volgend seizoen opnieuw zo ver achter staan als nu, dan ben ik echt erg teleurgesteld. Het moet veel closer worden. Ik denk dat dit gaat lukken. We weten nu wat de trainer wil, de spelers kennen het systeem en elkaar, en met wellicht wat versterkingen moeten we het veel beter kunnen doen. Want eerlijk gezegd, vind ik dit seizoen niet goed genoeg."