Nieuws van de KNVB: inhaalwedstrijd tussen Ajax en Utrecht heeft nieuwe datum

Nieuws van de KNVB: inhaalwedstrijd tussen Ajax en Utrecht heeft nieuwe datum

25-03-2021 18:03 Laatste update: 18:08
75

Het inhaalduel tussen Ajax en FC Utrecht wordt op donderdag 22 april vanaf 20.00 uur gespeeld. Dat heeft de KNVB bekend gemaakt. Daardoor vinden er ook een aantal andere verschuivingen in het speelschema plaats.

Begin februari kon de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena geen doorgang vinden vanwege hevige sneeuwval en dus moest de KNVB besluiten tot afgelasting. De andere wedstrijden in die speelronde werden ook allemaal geschrapt, maar konden al eerder worden ingehaald. Voor Ajax tegen Utrecht was dat lastiger omdat de Amsterdammers nog verplichtingen in de Europa League hebben.

Nu heeft de bond dus alsnog een moment gevonden. Op donderdag 22 april zal om 20.00 uur afgetrapt worden in de Johan Cruijff Arena, vier dagen nadat Ajax de bekerfinale tegen Vitesse afgewerkt heeft. De Amsterdammers vroegen daarom ook of de wedstrijd op donderdag gespeeld kon worden en daar is de KNVB in meegegaan.

Dat betekent wel dat er ook andere wedstrijden verplaatst worden. Zo is Ajax – AZ, een wedstrijd die op zaterdag 24 april gepland stond, verplaatst naar de zondagavond en wordt de wedstrijd tussen FC Twente en FC Utrecht op zondagmiddag op verzoek van de Domstedelingen later gespeeld.

Op verzoek van ESPN krijgen drie andere Eredivisie-wedstrijden dat weekend, waaronder PSV tegen FC Groningen, ook een andere aanvangstijd. De Eindhovenaren trappen nu op zaterdagavond om 20.00 uur af.