Spartak Moskou staat vierkant achter Promes na Match TV-uitzending: 'Geen tv meer'

Spartak Moskou staat vierkant achter Promes na Match TV-uitzending: 'Geen tv meer'

Gepubliceerd: vrijdag 26 maart 2021 om 10:58vr 26-03-2021 om 10:58

Spartak Moskou staat vierkant achter Quincy Promes. De 29-jarige aanvaller wordt in Nederland verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij en dat werd afgelopen week breed uitgemeten in Rusland.

Het Russische medium Match TV zond een dag na de 5-1 overwinning van Spartak Moskou op FC Ural, waarin Promes een fraaie goal maakte, een programma uit met de naam 'Quincy, van Spartak tot Spartak'. Het eerste deel was gewijd aan de successen van de Oranje-international in zijn eerste Spartak-periode.

'Het feit dat achter zijn lieve glimlach een nogal gewelddadige instelling schuilt, wordt duidelijk voordat Promes naar Sevilla verhuist', kregen de Russische kijkers vervolgens te horen. Match TV memoreert dat Promes in 2018 tijdens een vakantie op Ibiza werd gearresteerd voor het slaan van een vrouw. Sportpsycholoog Elizaveta Kozhevnikova merkt op dat Promes 'agressief is geworden van het straatleven in Amsterdam'.

Niet veel later werd Promes in Spanje betrapt op  rijden onder invloed, vervolgt Match TV, dat afsluit met het verhaal van de strafzaak rond de aanvaller in Nederland. Promes werd in december gearresteerd en zat twee dagen vast, nadat hij bij een familiefeest ruzie kreeg met zijn neef, die volgens meerdere getuigen zou zijn gestoken.

De achterban van Spartak reageerde verontwaardigd op de uitzending. Volgens Sport-Express was ook de clubleiding not amused: 'We hebben de televisie aangezet om te kijken wat er te zien, maar we hebben geen tv meer', luidt de ondubbelzinnige tweet van de Russische topclub.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws