'Belachelijk aanbod' voor Zivkovic: 'Geen salaris als bij Ajax of Groningen'

'Belachelijk aanbod' voor Zivkovic: 'Geen salaris als bij Ajax of Groningen'

27-03-2021 18:29 Laatste update: 18:47
33

Richairo Zivkovic draait er niet omheen: over zijn bankrekening hoeft de oud-spits van FC Groningen en Ajax zich voorlopig geen zorgen meer te maken. De 24-jarige aanvaller staat sinds 2019 onder contract bij Changchun Yatai uit China.

Zivkovic verliet het Belgische KV Oostende in 2019 voor een avontuur in China. Aanvankelijk zag hij het niet zitten. "Ik had zoiets van: ik wacht gewoon tot de zomer om een volgende stap te maken. Tot er een belachelijk aanbod uit China kwam. 99% kans dat je daar in mijn situatie geen nee tegen zegt", vertelt hij aan Voetbal International.

"Ik had weinig interesse om naar China te gaan, maar het was financieel niet te weigeren", vervolgt Zivkovic. "Laat ik het zo zeggen: ik verdien hartstikke goed. Het zijn andere bedragen dan ik in het verleden heb verdiend. Dat is grofweg de reden om deze kant op te gaan. Als het salaris net zo was als bij Ajax, Groningen of in België was ik hier niet gaan voetballen."

Zivkovic speelde vorig seizoen een halfjaar in de Premier League. Sheffield United huurde hem van Changchun Yatai. Afgelopen zomer was hij nog dicht bij een terugkeer naar Groningen, waar hij enkele weken meetrainde.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie