De Boer steekt loftrompet na Oranje-zege: 'Dat stemt mij heel tevreden'

De Boer steekt loftrompet na Oranje-zege: 'Dat stemt mij heel tevreden'

Gepubliceerd: zaterdag 27 maart 2021 om 20:25za 27-03-2021 om 20:25

Het spel van het Nederlands elftal tegen Letland stemt Frank de Boer zeer tevreden. De bondscoach had na afloop van de 2-0 zege in de Johan Cruijff Arena slechts één puntje van kritiek.

"Over het spel ben ik zeer zeker tevreden. Van links, naar rechts, door het midden. We hebben het overal geprobeerd", zegt De Boer tegen de NOS. "Maar je moet jezelf belonen met minimaal nog vijf goals. We weten allemaal dat het doelsaldo een extra punt oplevert in de WK-kwalificatie. Dat hebben we verzuimd. Maar de manier waarop we hebben gewonnen stemt me wel heel tevreden."

Oranje kreeg zeker voor rust de ene na de andere kans, maar de bal wilde er niet in. "Het is echt ongelooflijk. Twee keer de lat, of er zat weer iemand voor. Op een gegeven moment denk je: het zal toch niet…", aldus De Boer, die Letland in de counter bijna zag toeslaan. "Twee keer aan de rechterkant van hen, waar wij niet goed stonden en er niet meteen druk hadden. Dat moeten we beseffen dat zij daar sterk in zijn, daar moeten we beter op anticiperen."

Volgens De Boer moet Oranje op deze overwinning voortborduren. "We hielden het tempo ongelooflijk hoog, elke aanval was dreigend. Dat moet je creëren tegen dit soort tegenstanders, zodat ze gaan omvallen. Dat is uiteindelijk gebeurd. Het veld was ook echt fantastisch. Dat helpt ook natuurlijk. Ik weet niet hoe het kunstgrasveld in Gibraltar is…"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws