Hand van Arnesen wordt zichtbaar: 'Lang niet veel gedaan in buitenland, nu wel'

Hand van Arnesen wordt zichtbaar: 'Lang niet veel gedaan in buitenland, nu wel'

04-04-2021 08:56 Laatste update: 10:57
74

De hand van Frank Arnesen bij Feyenoord wordt steeds duidelijker zichtbaar. Het roer gaat om bij de Rotterdamse club, die er alles aan doet om aan te blijven haken bij Ajax en PSV. 

Dat begon met de aanstelling van Arne Slot als opvolger van Dick Advocaat, die er na dit seizoen een punt achter zet. Arnesen zocht naar een trainer die niet 'naar voren was geschoven omdat hij jarenlang in De Kuip had gespeeld'. "Slot laat zijn ploegen modern voetbal spelen", vertelt Arnesen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dominant voetbal, met veel snelheid en positiewisselingen. We hebben allemaal AZ gezien, hoe ze daar voetballen."

Daarnaast moet er de komende jaren wat veranderen binnen de jeugdopleiding. De eerste stap is gezet, nu er besloten is het aflopende contract van hoofd opleidingen Stanley Brard niet te verlengen. "Ik wijs niet met de vinger", vertelt Arnesen na het Brard-nieuws. "Onze Academy moet echt ijzersterk zijn. Op Varkenoord moeten wij ervoor zorgen dat spelers zich écht goed kunnen ontwikkelen."

Alle jeugdelftallen gaan vanaf volgend seizoen spelen met hetzelfde systeem als het eerste elftal. Arnesen is daarnaast niet bang om in het buitenland te shoppen. "Omdat het niveau van de eigen jeugd dan sneller omhooggaat. Deze club heeft lang niet veel in het buitenland gedaan. Nu wel. We moeten talenten binnenhalen", sluit Arnesen af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s