Dortmund geeft duidelijk signaal af aan Haaland: 'Dat hebben we duidelijk gemaakt'

Dortmund geeft duidelijk signaal af aan Haaland: 'Dat hebben we duidelijk gemaakt'

Gepubliceerd: zondag 4 april 2021 om 10:25zo 04-04-2021 om 10:25

Borussia Dortmund verwacht niet dat Erling Haaland na dit seizoen vertrekt. Volgens Sebastian Kehl, verantwoordelijk voor spelerszaken bij Die Schwarzgelben, is er geen ruis op de lijn tussen de club en de Noorse goalgetter.

De toekomst van Haaland is opnieuw onderwerp van gesprek. Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola en zijn vader Alf-Inge Haaland zijn begonnen met een tournee langs de Europese topclubs, waaronder FC Barcelona en Real Madrid. Het wakkert de geruchten over een transfer van Haaland aan, maar Kehl maakt zich geen zorgen.

"We zijn erg ontspannen over de situatie, en natuurlijk hebben we het nieuws gevolgd", stelt Kehl in gesprek met Sky. Volgens de Duitse omroep zat Dortmund laatst ook om tafel met het kamp-Haaland, dat te horen kreeg dat de spits niet voor minder dan 150 tot 180 miljoen euro mag vertrekken. Een transferclausule van 75 miljoen is namelijk pas vanaf juli 2022 geldig.

"We hebben onlangs nog een heel, heel goed gesprek gehad met Mino en de vader van Erling", beaamt Kehl. "Dat was heel goed en open. Ons standpunt is duidelijk: we willen verder met hem. Ik heb de jongen de afgelopen twee dagen zien trainen. Ik heb gezien hoe hongerig hij is en uit de glinstering in zijn ogen maak ik op dat hij zich voor de volle honderd procent inzet."

Het lijkt desondanks lastig te worden om Haaland te behouden, mocht Dortmund zich niet plaatsen voor de Champions League. De achterstand op nummer vier Eintracht Frankfurt bedraagt echter zeven punten in de Bundesliga. "Wij zijn erg ambitieus en hebben Erling nodig om onze sportieve doelen te bereiken. Dat hebben we duidelijk gemaakt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws