Zaakwaarnemer Gomes: 'Ik kan zo de beste spelers voor PSV uitkiezen'

Zaakwaarnemer Gomes: 'Ik kan zo de beste spelers voor PSV uitkiezen'

04-04-2021 10:55 Laatste update: 11:05
45

Heurelho Gomes heeft een opvallend pad bewandeld na het einde van zijn voetbalcarrière. De voormalig doelman van onder meer PSV is niet alleen zaakwaarnemer, hij staat ook regelmatig als predikant voor volle zalen, vertelt hij aan Voetbal International.

"Ja, daar ben ik ook druk mee. Ik ben nog geen pastoor, maar veel mensen zeggen dat ik de potentie heb om het te worden. Momenteel ga ik naar verschillende plekken in Brazilië om te prediken. Ik krijg steeds meer uitnodigingen om mijn verhaal te vertellen", aldus Gomes.

De Braziliaan stelt dat veel voetbalfans naar zijn optredens als predikant komen. "Jazeker, maar dat is denk ik een strategie van God. Ik zette niet zo lang geleden nog op mijn Instagram dat ik ging prediken in Belo Horizonte. Dan zien natuurlijk ook fans van Atlético Mineiro en Cruzeiro dat. Mensen komen misschien naar me kijken omdat ik keeper was, maar vervolgens kan ik ze raken met mijn boodschap. Ik krijg naderhand regelmatig berichtjes op Instagram van mensen dat ze door me zijn geraakt. Het is een tactiek van God om via mij nog meer mensen te bereiken. Achteraf willen die fans vaak nog wel even met me op de foto."

Ondertussen begeleidt Gomes samen met zijn voormalige zaakwaarnemer ook nog zo'n 35 tot 40 spelers. De oud-keeper zou alle Braziliaanse talenten een overstap naar de Eredivisie aanraden. "Zeker, Nederland is de perfecte ingang naar de rest van Europa. Je ziet het aan David Neres en Anthony bij Ajax. Het is goed voor de spelers zelf en Nederlandse clubs kunnen later veel geld verdien aan zulke voetballers."

Volgens Gomes kunnen Brazilianen in Nederland wennen aan het Europese voetbal. "PSV had in het verleden veel meer Brazilianen dan tegenwoordig. Het zou mooi zijn als PSV weer een sterke connectie krijgt met Brazilië. Ik kan zo de beste spelers voor ze uitkiezen."