'Bozeník is voor een hoop centjes gekocht, terwijl Feyenoord nooit geld heeft'

'Bozeník is voor een hoop centjes gekocht, terwijl Feyenoord nooit geld heeft'

04-04-2021 13:32 Laatste update: 13:50
42

Mario Been vindt het moeilijk om Róbert Bozeník te beoordelen, maar ziet wel aanknopingspunten. De Slowaakse spits van Feyenoord krijgt zondag tegen Fortuna Sittard een kans van trainer Dick Advocaat.

Bozeník kreeg in de eerste helft van Feyenoord - Fortuna Sittard twee goede kansen en maakte een buitenspelgoal, maar scoorde niet. "Ik vind het moeilijk om hem te beoordelen", reageert Been bij ESPN.

Feyenoord telde ruim een jaar geleden vier miljoen euro neer voor Bozeník, die overkwam van MSK Zilina. Advocaat maakt echter nauwelijks gebruik van hem. "Hij is voor een hoop centjes gekocht, terwijl Feyenoord haast nooit geld heeft. Dan denk je: die zal er wel gelijk staan. Maar het heeft heel lang geduurd", constateert Been.

"Bozeník heeft ook weinig kansen gehad natuurlijk. In mijn optiek is hij een hardwerkende jongen, die een goal kan maken. Negen van de tien keer staat hij op de goede plek. Maar bij mij is hij nog een heel groot vraagteken. Nu kan hij laten zien dat hij de onbetwiste nummer één spits van Feyenoord kan worden. Daar heeft Feyenoord behoefte aan."