Ajax-experiment 'mislukt' in Heerenveen: Ten Hag moet het weer terugdraaien

Ajax-experiment 'mislukt' in Heerenveen: "Ten Hag moet het weer terugdraaien"

Gepubliceerd: zondag 4 april 2021 om 17:48zo 04-04-2021 om 17:48

Ajax-experiment mislukt, concluderen Marciano Vink en Kenneth Perez na de eerste helft tegen sc Heerenveen. Erik ten Hag rouleerde voor de aftrap met Jurriën Timber, Devyne Rensch en Edson Álvarez.

Timber speelt in het Abe Lenstra Stadion als rechtsback, terwijl Rensch op het middenveld staat en Álvarez een plekje centraal achterin heeft. "Experiment mislukt", reageert Vink bij ESPN. "Ten Hag moet het gewoon weer terugdraaien. Rensch lekker aan de rechterkant laten opkomen en Timber gewoon weer centraal. Dat is voor iedereen duidelijker."

Álvarez ging bovendien niet vrijuit bij de openingstreffer van Heerenveen-aanvaller Mitchell van Bergen. "Dat is zijn zwakte: de één-tegen-één op snelheid", analyseert Perez. "Hij wordt weggespeeld. Ik snap het systeem van Ajax ook niet helemaal. Álvarez voldeed de laatste tijd toch redelijk op het middenveld."

Ajax kwam kort na de Friese goal op gelijke hoogte door een strafschop van Dusan Tadic, nadat Jan-Paul van Hecke hands maakte. Vink begrijpt wel dat scheidsrechter Jochem Kamphuis op advies van de VAR voor een penalty floot. "Dit gebeurt Van Hecke wel vaker, hè. Ik vind dit gewoon hands. Waarom zou je met je elleboog inkomen? Dat is toch heel raar?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws