Ten Hag 'wordt niet heel enthousiast' van Duitse interesse: Die blijft wel

Ten Hag 'wordt niet heel enthousiast' van Duitse interesse: "Die blijft wel"

Gepubliceerd: zondag 4 april 2021 om 23:22zo 04-04-2021 om 23:22

Laatste update: zondag 4 april 2021 om 23:26zo 04-04-2021 om 23:26

Erik ten Hag lijkt ook komend seizoen trainer van Ajax te zijn, meldt Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen zondagavond bij Studio Voetbal. Borussia Mönchengladbach was concreet geïnteresseerd in de 51-jarige Tukker, maar het ziet er niet naar uit dat Ten Hag inderdaad naar Die Fohlen vertrekt.

De Ajax-trainer stond na de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen de NOS te woord en liet weten dat hij nog niet bezig was met het komende seizoen. Volgens Jansen is het tegendeel echter het geval. "Die blijft wel, daar kun je wel van uitgaan", aldus de Ajax-watcher van VI. "Gladbach was concreet en heeft ook contact opgenomen met zijn management. Alleen: daar werd hij zelf ook niet direct heel enthousiast van, had ik de indruk."

Ten Hag en Ajax lijken bovendien nog niet op elkaar uitgekeken, na een samenwerking van ruim drie seizoenen. "Hij heeft het bij Ajax ook steeds beter naar zijn zin, eigenlijk steeds leuker. Als je het vergelijkt met vorig seizoen, dan kan hij veel meer met deze selectie, daar kan hij veel meer zijn stempel op drukken", vertelt Jansen. "Zijn wisselwerking met Overmars (Marc, directeur spelersbeleid van Ajax, red.) is perfect."

Het tweetal denkt bovendien dat Ajax zijn huidige selectie redelijk intact kan houden. "Je hoort geluiden uit Ajax dat Ten Hag héél gericht bezig is met komend seizoen, samen met Overmars. En dan vooral ook om de kern bij elkaar te houden. Dat was de afgelopen seizoenen natuurlijk niet zo: eerst Frenkie de Jong, dan Matthijs de Ligt twee jaar geleden, afgelopen seizoen ook Ziyech en Donny van de Beek. Maar nu hoor je eigenlijk helemaal niet over spelers die komende zomer vertrekken: Tagliafico hangt in de lucht, misschien Gravenberch als hij een goed EK speelt. Maar Gravenberch wil zelf ook het liefst nog een jaar blijven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Ten Hag en Ajax: een match made in heaven?

Ja, die kunnen nog jarenlang met elkaar door
64%
Ja, nog één seizoen, maar dan is het wel klaar
30%
Nee, onverstandig om met elkaar door te gaan
6%
(1481 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws