Dumfries verwacht derde PSV'er spoedig in Oranje: 'Dan duurt het niet lang meer'

Dumfries verwacht derde PSV'er spoedig in Oranje: 'Dan duurt het niet lang meer'

Gepubliceerd: maandag 5 april 2021 om 17:18ma 05-04-2021 om 17:18

Denzel Dumfries heeft hoge verwachtingen van Cody Gakpo en neemt het op voor Mohamed Ihattaren. De aanvoerder van PSV hoopt zich spoedig samen met Gakpo te mogen melden bij het Nederlands elftal.

De vleugelaanvaller maakte indruk op het EK O21, waardoor hij ook als optie wordt genoemd voor het 'grote' Oranje. "Ik heb hem toen even gebeld, hij heeft het fantastisch gedaan. Het is goed voor hem dat hij het heeft kunnen laten zien", zegt Dumfries tegen Voetbal International.

De verwachting is dat Gakpo spoedig zijn eerste uitnodiging krijgt van bondscoach Frank de Boer. In dat geval kan hij samen met PSV-ploeggenoten Dumfries en Donyell Malen afreizen. "Dat zou mooi zijn", stelt de rechtsback, die gelooft dat Gakpo de kwaliteiten heeft. "Ja, tuurlijk. Het is een goede speler. Als hij zich zo blijft ontwikkelen, denk ik niet dat dat nog lang duurt."

Dumfries nam het bij ESPN ook op voor Ihattaren, die fraai scoorde tegen Heracles Almelo, maar vervolgens opzien baarde. "Niemand kan mij kapot maken. Niemand!", riep de spelmaker in de camera. "Het was een prachtige goal, hij kwam goed naar binnen. Dat komt hij in zijn kwaliteit. En het juichen? Dat is een stukje emotie", oordeelt de verdediger. "Er was natuurlijk wat frustratie van zijn kant. Hij wil natuurlijk altijd spelen en het maximale uit zijn carrière halen."

Dumfries leeft mee met Ihattaren. "Op dit moment komt hij niet genoeg aan spelen toe. Mo is een goede voetballer en dit is het enige antwoord dat hij kan geven. Hij is op dit moment heel goed bezig en laat het ook zien op de training. Ik kan me voorstellen dat het bij hem knaagt, dat hij weinig minuten krijgt. Maar zo is hij van waarde. Dat doet hij fantastisch."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws