De Jong voorzichtig: We hebben hem nog niet, maar ik ben natuurlijk niet gek

De Jong voorzichtig: "We hebben hem nog niet, maar ik ben natuurlijk niet gek"

05-04-2021 21:37 Laatste update: 22:31
42

SC Cambuur is hard op weg naar de Eredivisie, al wil trainer Henk de Jong niet te hard van stapel lopen. Met een voorsprong van elf punten op nummer twee De Graafschap lijkt er niets meer mis te kunnen gaan.

Het lijkt er na de 7-2 zege op Excelsior op dat Cambuur volgend seizoen 'gewoon' weer in de Eredivisie speelt. "Of we hem bijna hebben? Jawel. We hebben hem nog niet, maar ik ben natuurlijk niet gek", zegt De Jong voor de camera van ESPN. "Ik weet ook hoe alles loopt. Ik kijk eerst naar promoveren. We kijken naar de nummer drie. NEC heeft verloren, De Graafschap heeft gewonnen en Almere City moet nog (gestaakt, red.). Dan weet ik weer meer. We hebben het nog niet, maar doen het wel goed."

De supporters van Cambuur staan in ieder geval achter de club. De Jong is daar trots op. "Ik hoop ook dat het komt omdat we laten zien wat mensen willen. Ik hoop dat het gaat gebeuren, ik zou het echt heel mooi vinden. Vooral voor de club en de mensen die hier nu niet mogen zijn. We komen dichtbij."