Boscagli 'de grote uitblinker' bij PSV: 'Hij steekt er op het middenveld bovenuit'

Boscagli 'de grote uitblinker' bij PSV: 'Hij steekt er op het middenveld bovenuit'

Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2021 om 06:55di 06-04-2021 om 06:55

Berry van Aerle vindt dat Olivier Boscagli bij PSV nog beter tot zijn recht komt op het middenveld dan in de verdediging. De 23-jarige Fransman was zondag de grote regisseur tijdens de 3-0 thuiszege op Heracles Almelo in de Eredivisie.

Boscagli stond met twee assists aan de basis van de doelpunten van Donyell Malen en Denzel Dumfries. "Boscagli was de grote uitblinker bij PSV", oordeelt Van Aerle in zijn rol als rapporteur voor De Telegraaf. "Zeker het eerste uur. Hij verzorgde ontzettend veel zuivere passes en twee goede assists. Boscagli steekt er op het middenveld van PSV bovenuit en is een soort leider van het team aan het worden."

Dat terwijl Boscagli vorig seizoen al bijna was afgeschreven. "Extra knap nadat hij vorig jaar toch een tikkie heeft gekregen, toen hij als linksback minder aan spelen toekwam", vindt ook het clubicoon van de Eindhovenaren. "Nu leeft hij op als middenvelder en doet hij het echt heel goed. Zijn eerste blik is altijd vooruit." Coach Roger Schmidt gaf Boscagli zondag de voorkeur boven Ibrahim Sangaré.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws