'Schalke wil Huntelaar vragen om pensioen nog een seizoen uit te stellen'

'Schalke wil Huntelaar vragen om pensioen nog een seizoen uit te stellen'

Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2021 om 12:14di 06-04-2021 om 12:14

Laatste update: dinsdag 6 april 2021 om 12:21di 06-04-2021 om 12:21

Schalke 04 hoopt Klaas-Jan Huntelaar te overtuigen van een langer verblijf in Gelsenkirchen, meldt BILD. Die Königsblauen willen het contract van de 37-jarige spits verlengen, al hangt dat nog wel enigszins af van het Bundesliga-slot.

Huntelaar kondigde in december als speler van Ajax aan dat hij na dit seizoen stopt, maar vervolgens besloot hij nog wel zijn oude liefde Schalke te helpen in de strijd tegen degradatie. Door blessureleed kwam de 76-voudig Oranje-international nog nauwelijks aan spelen toe, maar zaterdag was hij bij zijn eerste basisplaats wel meteen trefzeker tegen Bayer Leverkusen (2-1 nederlaag).

Desondanks lijkt degradatie onafwendbaar voor Schalke en de kans is daarom groot dat Matthew Hoppe vertrekt. Technisch directeur Peter Knäbel is al op zoek naar een nieuwe spits met wie de club zo snel mogelijk kan terugkeren naar het hoogste niveau. Hij ziet daarvoor twee opties: Simon Terodde van Hamburger SV én Huntelaar, die in augustus zijn 38ste verjaardag viert, aldus BILD.

De Nederlander laat zien dat hij zowel binnen als buiten de lijnen nog van waarde kan zijn voor Schalke, maar punt van zorg is wel zijn blessuregevoeligheid. Als hij de rest van het seizoen fit blijft, dan hoopt Schalke hem ervan te overtuigen om zijn pensioen uit te stellen. Wel zou de goaltjesdief op het tweede niveau genoegen moeten nemen met een salaris van minder dan een miljoen euro.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws