PSV verbaasd over toelaten fans in stadions: 'Compleet overvallen door bericht'

PSV verbaasd over toelaten fans in stadions: 'Compleet overvallen door bericht'

Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2021 om 19:40di 06-04-2021 om 19:40

Laatste update: dinsdag 6 april 2021 om 21:23di 06-04-2021 om 21:23

Bij PSV is men blij verrast met het nieuws dat er binnenkort weer fans aanwezig mogen zijn in de Eredivisie-stadions. De club geeft echter aan dat er geen enkel overleg is geweest, hetgeen nog veel onduidelijkheid laat over hoe de terugkeer van de fans georganiseerd moet worden. 

"Vooropgesteld, het is hartstikke mooi dat het weer kan. Alleen is er voorafgaand aan dit besluit geen enkel overleg met ons geweest, dus op dit moment is weinig te zeggen hoe we het gaan organiseren", vertelt een verbaasde commercieel directeur Frans Janssen in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Daarop zijn we gewoon nog niet voorbereid, moet ik in alle eerlijkheid zeggen."

Zaterdag 24 april, wanneer PSV het opneemt tegen FC Groningen, mogen er vierduizend toeschouwers toegelaten worden in het Philips Stadion. PSV speelt daarna nog twee thuiswedstrijden. Het is nog niet bekend of er dan ook publiek aanwezig kan zijn.

"Wij werden vanmiddag compleet overvallen door het bericht", aldus Janssen. "We hebben bijvoorbeeld gelezen dat mensen maximaal 24 uur van tevoren getest moeten zijn, maar het is onduidelijk wie daarvoor nou verantwoordelijk is en wie daarop toeziet. Wordt dat de KNVB? Is het PSV zelf? Wie we van onze supporters kunnen uitnodigen, weet ik nog helemaal niet. We hebben 26.000 seizoenkaarthouders, die we allemaal enorm waarderen. Of er bijvoorbeeld bubbels zijn in het stadion weten we ook niet."

De wedstrijd van Groningen tegen PSV wordt zaterdagavond om 20.00 uur afgewerkt, terwijl de avondklok om 22.00 uur ingaat. "Het lijkt erop dat dit heel snel is besloten, waarbij de clubs nog niet geïnformeerd zijn", sluit Janssen af. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws