'Zeg gewoon bij Feyenoord dat je zesde of negende wordt, wat is daar op tegen?'

'Zeg gewoon bij Feyenoord dat je zesde of negende wordt, wat is daar op tegen?'

Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2021 om 20:59di 06-04-2021 om 20:59

Hugo Borst heeft veel vertrouwen in Arne Slot als trainer bij Feyenoord, maar vindt wel dat de oefenmeester voorzichtig moet zijn in het stellen van doelen. De columnist stelt dat Slot in Rotterdam de tijd moet krijgen om aan zijn elftal te bouwen en dat het verwachtingspatroon fors omlaag moet.

In de Dick Voormekaar Podcast vertelt Borst dat Slot de verwachtingen deze zomer laag moet houden. "Alleen ben ik zo bang dat er in juli weer gezegd gaat worden dat Feyenoord mee gaat doen om het kampioenschap. Daar moet Slot niet aan meedoen." Het financieel in zwaar weer verkerende Feyenoord moet volgens Borst een aantal jaar pas op de plaats maken. "Zeg het nou gewoon! Zeg nou gewoon een jaar lang: we worden zesde of negende", gaat de columnist verder. "Wat is daar op tegen?"

Als Slot de tijd krijgt in Rotterdam denkt Borst dat hij in staat is om mooie dingen teweeg te brengen. "Ik heb bij hem het idee dat het wel eens van het niveau Peter Bosz zou kunnen zijn. Het is een man met visie, een man met veel vreugde en een man die er ontzettend veel werk in stopt. En dat heb je nodig. Je moet ontzettend veel tijd investeren in je spelers en die spelers duidelijk maken hoe je wil voetballen."

Vervolgens is de club zelf verantwoordelijk voor de overige zaken, stelt Borst. "Dan moet Feyenoord de komende jaren de rest doen door goed te scouten en de jeugdopleiding goed op poten te zetten. Dan kan het best wat worden", sluit hij af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met Borst?

(884 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws