Boscagli sloeg 'makkelijke weg' over en keerde terug naar PSV: 'Snapte de kritiek'

Boscagli sloeg 'makkelijke weg' over en keerde terug naar PSV: 'Snapte de kritiek'

Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2021 om 23:28di 06-04-2021 om 23:28

Oliver Boscagli was tijdens zijn eerste PSV-seizoen reservelinksback en kwam nauwelijks aan de bak, maar is dit seizoen de revelatie in Eindhoven. De 23-jarige linkspoot uit Monaco stond afgelopen zomer op een kruispunt en besloot vol voor zijn kans bij PSV te gaan.

Na zijn debuutseizoen in de Eredivisie werd Boscagli door sommigen al afgeschreven. "Ik begreep alle kritiek, het was een heel zwaar eerste jaar voor mij", vertelt hij aan De Telegraaf. "Mijn zaakwaarnemer vroeg in de zomer wat ik wilde doen. Of je neemt de makkelijke weg en gaat terug naar Frankrijk, of je doet alles om wél bij PSV te slagen."

Boscagli koos voor de tweede optie en investeerde tijdens het voorseizoen in zichzelf. "Veel cardiotraining, ik heb geprobeerd wat sterker te worden met een personal trainer en veel in het mulle zand gewerkt, omdat ik niet de snelste speler ben." De PSV'er – onlangs van de verdediging naar het middenveld verhuisd – heeft naar eigen zeggen een wake-up call gehad. "Ik ben ook een typische Fransman, was een luie jongen. Dat heeft me in het begin van m'n carrière niet altijd geholpen. Die mindset heb ik totaal veranderd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws