Bijlow onder de indruk: 'Veel punten gepakt voor Feyenoord, zoals uit tegen PSV'

Bijlow onder de indruk: 'Veel punten gepakt voor Feyenoord, zoals uit tegen PSV'

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 07:49wo 07-04-2021 om 07:49

De transfer van Nick Marsman naar Inter Miami is zo goed als zeker. Justin Bijlow gunt zijn concurrent bij Feyenoord de overstap van harte. Bijlow, die tegen Fortuna Sittard weer het vertrouwen kreeg van trainer Dick Advocaat, 'had met Marsman te doen'.

"Omdat Nick het fantastisch heeft gedaan", doelt hij in gesprek met Voetbal International op de periode van Marsman onder de Feyenoord-lat. "Hij heeft echt veel punten gepakt voor Feyenoord, zoals uit tegen PSV. Toen vond ik hem fantastisch keepen. Mocht het zo zijn dat hij naar Miami gaat, dan gun ik hem dat van harte. Ik neem al mijn concurrenten serieus, maar doordat Nick het zo geweldig heeft gedaan, moest ikzelf wel even een tandje bij zetten."

De verhalen dat Bijlow blessuregevoelig zou zijn, doet hij af als onzin. "Ik wil geen naam krijgen dat ik een keeper ben die snel geblesseerd raakt. Ik had eerst een teenblessure en kreeg daarna last van mijn knie; ik zou niet weten wat ik daaraan kan doen. Tegen Willem II keepte ik ook, maar daarna kreeg ik tijdens de training een tik tegen die knie, werd-ie weer dik. Dat heeft even langer geduurd dan ik hoopte. Veel mensen dachten dat het een nieuwe blessure was, maar het ging gewoon om dezelfde."

Op het EK O21 kreeg Kjell Scherpen de voorkeur boven Bijlow, die daar stiekem rekening mee had gehouden. Hij sprak erover met bondscoach Erwin van de Looi. "Hij vond dat Scherpen meer ritme had. Maar ik heb me tijdens trainingen kunnen laten zien en nu kan ik gewoon lekker presteren bij Feyenoord. Dan heb je in mei met Jong Oranje het vervolg van het EK met de kwartfinale tegen Frankrijk."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws