VI: KNVB ontvangt 'ene na andere afzegging' in zoektocht naar Wiegman-opvolger

VI: KNVB ontvangt 'ene na andere afzegging' in zoektocht naar Wiegman-opvolger

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 08:44wo 07-04-2021 om 08:44

Laatste update: woensdag 7 april 2021 om 08:45wo 07-04-2021 om 08:45

De KNVB ontvangt de ene na de andere afzegging in de zoektocht naar een opvolger van Sarina Wiegman bij de Oranje Leeuwinnen. Voetbal International stelt dat een 'grote naam' uitgesloten lijkt. 

Het blijkt geen makkelijke opgave voor de KNVB om een nieuwe coach te vinden voor de Oranje Leeuwinnen. Nadat Wiegman aan het begin van dit seizoen liet weten verder te gaan als coach van de vrouwen van Engeland, begon de zoektocht voor de voetbalbond. Vooralsnog zonder succes. De KNVB zocht naar een 'Sarina Plus', gaf directeur Jan Dirk van der Zee aan. VI stelt dat hij zich hiermee 'een onmogelijk profiel' oplegde.

De KNVB weet inmiddels dat de markt klein is. De bond kreeg afzeggingen vanuit binnen- en buitenland. Wanneer de selectie deze week weer bijeen is, wordt er gesproken over de overgebleven kandidaten. De selectie van de Oranje Leeuwinnen ziet kwaliteit als belangrijkste speerpunt, of de nieuwe trainer een man of vrouw is maakt de speelsters niet uit.

De Oranje Leeuwinnen zijn op dit moment in Spanje, waar er vrijdag een oefenwedstrijd gespeeld wordt tegen het Spaanse vrouwenelftal. Volgende week dinsdag wordt er in Nijmegen gespeeld tegen Australië.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws