'De trainer wordt er ziek van en de supporters psychisch, kan ik me voorstellen'

'De trainer wordt er ziek van en de supporters psychisch, kan ik me voorstellen'

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 09:53wo 07-04-2021 om 09:53

Door een rampzalig paasweekend is directe promotie naar de Eredivisie ver weg voor NAC Breda. Mounir El Allouchi baalt als een stekker en zoekt naar verklaringen.

NAC speelde vrijdag gelijk tegen Jong Ajax (1-1) en maandag was Go Ahead Eagles te sterk (0-1), waardoor de achterstand op de tweede plek met nog zes wedstrijden te gaan is opgelopen tot vier punten. "Lef, dat heeft met lef te maken", reageeert El Allouchi tegenover BN DeStem. "We durven niet te voetballen. Als de tegenstander een klein beetje druk zet, schieten we de bal naar voren. Zelf houden we de bal niet vast."

Vanuit de achterban zwelt de kritiek op het 'behoudende en oersaaie' spel van NAC weer aan. El Allouchi: "We zijn slordig. Maar voornamelijk is het lef. Durf de bal in te spelen, durf de driehoekjes te maken. Als dat niet gebeurt... Natuurlijk wordt daarop getraind. Ik kan nu woorden gaan gebruiken..., maar laat ik dat maar niet doen. Ik word helemaal gek. Het lukt niet. Dan krijg je dit soort wedstrijden."

Het zorgt voor vertwijfeling bij NAC-uitblinker El Allouchi, dit seizoen goed voor acht goals en veertien assists. "Ik heb mij dit seizoen nog niet zo klote gevoeld als nu", zegt hij na het verlies tegen Go Ahead. "Om gek van te worden. Ik snap het niet. Ik kan voorstellen dat de trainer (Maurice Steijn, red.) er ziek van wordt. Dat kan ik me echt voorstellen. Ik kan me voorstellen dat de supporters psychisch worden van ons. Serieus waar."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws