Ibrahimovic in opspraak na doodschieten leeuw: 'Hij is een ellendige lafaard'

Ibrahimovic in opspraak na doodschieten leeuw: 'Hij is een ellendige lafaard'

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 11:45wo 07-04-2021 om 11:45

Laatste update: woensdag 7 april 2021 om 11:58wo 07-04-2021 om 11:58

Zlatan Ibrahimovic ligt zwaar onder vuur: Zweedse media claimen dat de 39-jarige spits van AC Milan in 2011 een leeuw heeft doodgeschoten in Zuid-Afrika. Dierenrechtenorganisatie PETA is razend.

Het Zweedse tabloid Expressen bracht deze week aan het licht dat Ibrahimovic tien jaar geleden een leeuw van het leven heeft doodgeschoten. Met de juiste vergunning is dat legaal in Zuid-Afrika, maar in Zweden is men woest: Ibrahimovic zou de schedel en het vel hebben meegenomen naar zijn huis in Malmö.

Dierenrechtorganisatie PETA haalt in een statement hard uit naar Ibrahimovic. 'Hij houdt ervan om zichzelf 'een leeuw' te noemen - fel en sterk. Maar het feit dat hij er plezier uit haalt om leeuwen en andere dieren neer te schieten, bewijst dat hij een ellendige lafaard is die toegeeft aan zijn gewelddadige trekjes', klinkt het.

Geconfronteerd met het verhaal, weigerde Ibrahimovic te reageren. Het feit dat de Zweedse spits van AC Milan zich afficheert met een leeuw - het dier staat bovendien groot op zijn getatoeëerde rug - maakt de beschulding extra gevoelig.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws