Fans welkom bij finale Carabao Cup, zowel City als Spurs mogen 2.000 fans meenemen

Fans welkom bij finale Carabao Cup, zowel City als Spurs mogen 2.000 fans meenemen

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 19:13wo 07-04-2021 om 19:13

Manchester City en Tottenham Hotspur mogen elk tweeduizend fans verwelkomen tijdens de finale van de Carabao Cup. De twee Engelse grootmachten staan op 25 april tegenover elkaar in Wembley.

Dat heeft de Engelse bekerbond woensdag bekend gemaakt. De bekerfinale wordt gezien als een test om bij grote evenementen weer grote aantallen toeschouwers binnen te laten, weet The Guardian. De Britse overheid hoopt dat de test slaagt, zodat er in de zomer een steeds groter publiek gerealiseerd kan worden bij evenementen als voetbalwedstrijden en concerten.

De directeur van de Football League, Trevor Birch, is blij met de beslissing maar wil niet te hard van stapel lopen. "Het is nog steeds een zeer gecompliceerd proces. Er zijn heel veel partijen bij betrokken. Helaas kan ik nog niet echt verdere details bekend maken, omdat er nog over een hoop onderhandeld moet worden", vertelt hij aan de Engelse krant.

Webley heeft de ruimte voor 90.000 supporters, maar er zullen hoogstens 8.000 aanwezig zijn. Naast de supporters van Tottenham en City zullen er vooral mensen van de pers en medewerkers uit de zorg, als beloning voor hun harde werk tijdens de coronapandemie, aanwezig zijn. Tottenham bereikte de finale door Brentford in de halve finale met 2-0 te verslaan. City versloeg stadsgenoot en rivaal Manchester United met dezelfde cijfers en stelde zo een plek in de eindstrijd veilig.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws