'Stel je voor dat straks 30.000 mensen bij het EK in de Arena kunnen zijn'

'Stel je voor dat straks 30.000 mensen bij het EK in de Arena kunnen zijn'

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 21:47wo 07-04-2021 om 21:47

Laatste update: woensdag 7 april 2021 om 22:00wo 07-04-2021 om 22:00

Gijs de Jong, toernooidirecteur van de KNVB, is blij en opgelucht dat er tijdens het EK van komende zomer supporters in de Johan Cruijff Arena aanwezig kunnen zijn. De Jong heeft overigens altijd gedacht dat er supporters aanwezig konden zijn, zo stelt hij.

Woensdag werd bekend dat er naar verwachting 12.000 fans aanwezig zullen zijn bij de EK-wedstrijden in de Arena. "Ja, dat is een fijn gevoel", reageert De Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We waren al tijden in gesprek met elkaar, steeds met het ministerie en de gemeente Amsterdam aan tafel, en met mensen van de UEFA en van de Johan Cruijff Arena. Dat was zo constructief, dat we eigenlijk nooit hebben getwijfeld dat het ging lukken. Maar het is wel lekker als er dan ook formeel een akkoord is – uiteraard onder voorbehoud van extreem tegenvallende ontwikkelingen rond het virus."

De KNVB, het kabinet en de gemeente Amsterdam willen, indien mogelijk, sowieso 12.000 fans ontvangen. De hoop is er dat er nog meer supporters naar binnen kunnen, ook bij De Jong. "Dat moeten we afwachten, maar we hopen van wel", stelt de toernooidirecteur. "Bij Nederland - Letland waren vorige week 5.500 mensen, dat was al een verademing ten opzichte van een leeg stadion. Stel je voor dat straks 20.000 à 30.000 mensen haalbaar is. Dat zou echt fantastisch zijn. Tegen Letland ging het met die sneltesten erg goed, dat biedt veel perspectief. We snappen dat we daarmee een offer vragen van het publiek, maar door te testen kun je straks significant méér mensen kwijt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws