Smetje voor PSG op knappe zege tegen Bayern: Neymar meerdere duels geschorst

Smetje voor PSG op knappe zege tegen Bayern: Neymar meerdere duels geschorst

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 23:00wo 07-04-2021 om 23:00

Paris Saint-Germain zal het de komende twee competitiewedstrijden moeten stellen zonder Neymar. De Braziliaanse aanvaller is door de Franse voetbalbond voor drie duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk, nadat hij rood kreeg tegen Lille OSC.

Neymar kreeg zaterdag in de slotfase van het duel met Lillle zijn tweede gele kaart, nadat hij in een opstootje met Thiago Djalo was beland. Djalo kreeg ook zijn tweede gele kaart, waardoor het duo mocht gaan douchen. In de catacomben zochten Neymar en Djallo elkaar weer op, om verder te gaan met bonje maken.

Woensdag heeft de Franse bond besloten dat de twee voor meerdere duels geschorst zijn. Neymar heeft dus een schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Djalo is voor twee duels geschorst, waarvan ook één voorwaardelijk. Neymar werd dit seizoen al drie keer eerder met rood van het veld gestuurd in de Ligue 1. Dat is één van de redenen dat de 29-jarige vedette langer is geschorst dan Djalo.

PSG moet Neymar daardoor missen in de wedstrijden tegen Strasbourg en Saint-Étienne. Dat is een flinke tegenvaller voor de formatie van Mauricio Pochettino: Paris moet namelijk aan de bak in de titelstrijd. De Parijzenaren staan tweede, met drie punten achterstand op Lille.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws