Finale tegen oude club Ajax: 'Toen ik stap moest maken, gingen ze Blind halen'

Finale tegen oude club Ajax: 'Toen ik stap moest maken, gingen ze Blind halen'

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 07:24do 08-04-2021 om 07:24

Voor Danilho Doekhi wordt de bekerfinale tegen Ajax de grootste wedstrijd uit zijn nog prille carrière. De Vitesse-verdediger speelde in de jeugdopleiding van de Amsterdammers, maar een doorbraak bleef uit. Het zorgt voor een speciaal gevoel bij de verdediger in aanloop naar de finale.

Na zijn periodes in de O19 en Jong Ajax, zag Doekhi dat een stap naar Ajax 1 niet reëel was. "Matthijs de Ligt stond daar, de finale van de Europa League was gehaald en het niveau van de eerste selectie werd enorm verhoogd. Ik was niet teleurgesteld, niet per se", vertelt Doekhi in een uitgebreid interview met Voetbal International.

"Het is gewoon heel moeilijk in het eerste elftal van Ajax te komen. Dat ligt niet aan Ajax, helemaal niet. De jeugd kreeg juist erg veel kansen, maar er is ook erg veel jeugd. Toen ik de stap moest maken, werd het er niet makkelijker op doordat ze net grote spelers gingen halen zoals Daley Blind."

Naar De Kuip
Doekhi kijkt, mede door zijn verleden in Amsterdam, uit naar de bekerfinale tegen Ajax. "Dat wordt de grootste wedstrijd uit mijn leven. Ja, echt leuk om tegen Ajax te spelen, omdat ik daar heb gevoetbald en mijn oom (Winston Bogarde, red.) er op de bank zit. Natuurlijk is Ajax favoriet. Maar er zijn voldoende redenen om vertrouwen te hebben. Wij gaan naar Rotterdam om die beker te winnen."

En dat doet de Vitesse-selectie met vertrouwen, zo geeft Doekhi aan. Hij denkt dat er een resultaat te behalen valt tegen Ajax. "We weten we dat niemand ons wegspeelt als wij ons systeem goed en geconcentreerd uitvoeren. Het is niet zo dat je gewoon even Ajax kan invullen als winnaar. Je wint niet zomaar van PSV, AZ en Feyenoord. De uitwedstrijd tegen Ajax, in het begin van dit seizoen, hebben we zelf uit handen gegeven. Als je dat kunt, dan weet je ook dat de je op een goede dag kan winnen. Hopelijk is dat die dag in De Kuip."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws