ADO 'kan niet verdedigen': 'Doet mijn vrouw beter, geef er eentje een bloedschop'

ADO 'kan niet verdedigen': 'Doet mijn vrouw beter, geef er eentje een bloedschop'

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 09:35do 08-04-2021 om 09:35

Michel Adam heeft er geen vertrouwen meer in dat zijn oude club ADO Den Haag zich gaat handhaven in de Eredivisie. De passie ontbreekt bij de ploeg van trainer Ruud Brood, en dat doet clubicoon Adam pijn.

Waar FC Emmen en Willem II de afgelopen weken steeds meer hun draai beginnen te vinden, wordt er bij ADO geen enkele vooruitgang geboekt. Volgens Adam mag dat er wel wat meer ingepeperd worden bij de club uit Den Haag. "Als jij je werk niet goed doet, krijg je ook op je flikker. Geef ze een trap onder hun klote, ga er voor. Misschien kunnen ze niet beter, maar dat gaat er bij mij niet in", vertelt hij in gesprek met Omroep West.

Adam haalt daarbij een opvallend voorbeeld aan. "Wie is er elke week de beste? Van Ewijk, die komt van de amateurs hè. Ze kunnen gewoon niet verdedigen. Mijn vrouw doet dat nog beter. Als je tegenstander gaat pissen, ga je mee. Er is totaal geen passie, strijd. Je moet met kwijl op je bek het veld op gaan, geef er eentje een bloedschop."

De voormalig ADO-verdediger denkt dat het goed is dat de huidige spelers van de club eens zouden kijken naar de beelden uit het verleden. "Als je de beelden van ons terugziet, dán zie je passie. Als je de bal speelt, kan je er gewoon hard in gaan. Je moet niet naschoppen. Ik herken mijn ADO totaal niet. Er zit niks in. De lijdensweg begint wekelijks na tien minuten. Niemand neemt het voortouw. Ze blijven maar aanmodderen en krijgen hun geld toch wel. Betaal ze naar hun kwaliteit, dan krijgen ze geen gulden", sluit hij af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws