Kuyt kritisch over optreden De Ligt tegen Napoli: 'Dit kan gewoon niet'

Kuyt kritisch over optreden De Ligt tegen Napoli: 'Dit kan gewoon niet'

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 12:53do 08-04-2021 om 12:53

Dirk Kuyt is kritisch op Matthijs de Ligt na zijn optreden tegen Napoli. De Juventus-verdediger liet zich in de tweede helft een keer simpel passeren door Lorenzo Insigne. Kuyt stipt een punt aan waar de verdediger nog kan verbeteren en denkt dat een stap naar de Premier League goed voor hem zou zijn.

Kuyt stelt dat De Ligt voor zijn gevoel af en toe nog wat te weinig wordt uitgedaagd in de Serie A. Dat is vervolgens te zien in duels met ploegen als Napoli. Woensdagavond bracht Insigne De Ligt in de problemen. "Dit is een moment waar hij te makkelijk wordt uitgespeeld. Dit kan gewoon niet", doelt Kuyt aan tafel bij Ziggo Sport op het duel van De Ligt met de Napoli-aanvaller. 

"Soms bekruipt me het gevoel dat hij te weinig wordt uitgedaagd, waarin je in bepaalde momenten zoals hier scherp moet zijn, en het dan net niet bent. Het is de wendbaarheid", geeft Kuyt aan. De voormalig spits speelde in het verleden een aantal keer tegen De Ligt. "Het is een hele goede verdediger, met veel inzicht. Maar op die momenten komt hij in de problemen."

Toch is Kuyt niet alleen kritisch op De Ligt. De Nederlander was in de blessuretijd van de wedstrijd belangrijk voor zijn ploeg, door een gevaarlijk schot van Victor Osimhen te blokken. "Dat is de De Ligt die we willen zien. Als een beest staat hij daar te verdedigen. Maar soms denk ik: als hij nou eens in de Premier League aan de bak gaat, dan moet je gewoon negentig minuten lang volle bak verdedigen. Dan wordt hij een nog betere verdediger."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws