'Ronald Koeman dwingt met zijn houding ontzettend veel respect af bij Barcelona'

'Ronald Koeman dwingt met zijn houding ontzettend veel respect af bij Barcelona'

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 21:19do 08-04-2021 om 21:19

Laatste update: donderdag 8 april 2021 om 21:25do 08-04-2021 om 21:25

De winnaar van El Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona heeft de grootste kans op de landstitel in Spanje, zegt Rafael van der Vaart tegen het Algemeen Dagblad. De spanning is om te snijden: aanstaande zaterdag staat de topper op het programma. 

De stand van zaken in Spanje: Atlético Madrid gaat met 66 punten aan kop, Barcelona en Real Madrid hebben respectievelijk één en drie punten minder. De winnaar van El Clásico maakt een goede kans op de titel, denkt Van der Vaart, oud-speler van Real Madrid.

"Atlético, daar zit behoorlijk de 'nieges' in de laatste tijd. Ik weet niet wat daar aan de hand is op het moment. Je ziet wat er gebeurt als je alleen maar verdedigt, verdedigt, verdedigt. Op een gegeven moment valt het niet jouw kant op en dan hebben ze niet de aanvallende wapens die Real en Barcelona wel hebben, om dat te herstellen. Zeker als Suárez wegvalt, hou je weinig over."

Barcelona heeft het duidelijk beter op de rit. Met Ronald Koeman aan het roer zijn de Catalanen al twintig wedstrijden op rij ongeslagen. Van der Vaart maakte Koeman bij Ajax mee. "Hij heeft wel dingen geleerd natuurlijk, maar ik denk niet dat hij echt veranderd is. Koeman is echt een heel lieve man. Tegelijkertijd heeft hij ook een ongelofelijke uitstraling en autoriteit."

"Ik denk dat zelfs Messi een beetje bang voor hem is. Dat hebben we bijvoorbeeld ook gezien met Memphis bij het Nederlands elftal", vervolgt de ex-middenvelder. "Met zijn houding dwingt hij ontzettend veel respect af. Als Koeman zegt we gaan rechtsaf, dan gaan we rechtsaf. Hij is duidelijk de baas van het team."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws