Ten Hag vol vertrouwen: 'Ajax ziet de progressie die hij dit jaar heeft gemaakt'

Ten Hag vol vertrouwen: 'Ajax ziet de progressie die hij dit jaar heeft gemaakt'

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 21:46do 08-04-2021 om 21:46

Erik ten Hag maakt zich geen zorgen over Maarten Stekelenburg en Kjell Scherpen. De 38-jarige keeper van Ajax is te geblesseerd om te spelen en wordt vervangen door zijn zeventien jaar jongere ploeggenoot.

Ten Hag hoorde na de afsluitende training op woensdag dat Stekelenburg niet kon spelen. "We hebben samen de knoop doorgehakt. Het was nog onvoldoende hersteld", zegt de trainer tegen ESPN. Hij liet al doorschemeren dat Stekelenburg géén ernstige schade heeft. "Hij heeft gekeept, dat hebben jullie toch gezien? Ik maak me niet zo snel zorgen."

Stekelenburg wordt in de eerste ontmoeting met AS Roma in de kwartfinale van de Europa League vervangen door Scherpen. Ten Hag heeft naar eigen zeggen niet gesproken met de Ajax-doelman. "Nee, want we hebben alle vertrouwen in hem. Hij heeft een ijzersterk EK gekeept en heeft het afgelopen zondag (tegen sc Heerenveen, red.) hartstikke goed gedaan. We zien de progressie die hij het afgelopen jaar heeft gemaakt."

"Italië schitterend land"
Aan het begin van het interview werd Ten Hag nog even gevraagd naar zijn favoriete bestemming in Italië, nadat zijn jolige interview met de Italiaanse televisie viral ging. "Italië is een schitterend land met mooie mensen en schitterende cultuur. Mijn favoriete bestemming? Dat zijn er meerdere: Toscane, Roma, Umbrië. Allemaal mooi."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws