Ten Hag komt met blessure-update Ajax: Stekelenburg onzeker, drie twijfelgevallen

Ten Hag komt met blessure-update Ajax: Stekelenburg onzeker, drie twijfelgevallen

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 12:30wo 07-04-2021 om 12:30

Laatste update: woensdag 7 april 2021 om 12:50wo 07-04-2021 om 12:50

Het is nog onduidelijk wie donderdagavond onder de Ajax-lat staat in de Europa League-clash met AS Roma. Als Maarten Stekelenburg niet fit genoeg blijkt, keept Kjell Scherpen.

Stekelenburg raakte zondag geblesseerd aan zijn knie in de warming-up voor het gewonnen competitieduel met sc Heerenveen (1-2). Scherpen verving hem. "We gaan het afwachten", reageert Ten Hag op de vraag of Stekelenburg fit genoeg is voor Roma-thuis. Hij verwacht de routinier hoe dan ook snel terug. "Het is geen probleem op lange termijn. Maar of hij erbij is, dat gaan we morgen zien."

De sluitpost gaat woensdag wel meedoen aan de afsluitende training. "Dat is wel de bedoeling. We zijn nu ook met hem bezig, we kijken van uur tot uur hoe het gaat en of hij de volgende stap kan zetten. We beslissen het aan het einde van de dag."

Perr Schuurs en Sean Klaiber zijn ook twijfelgevallen: de centrale verdediger heeft last van zijn knie en traint woensdag niet, terwijl de rechtsback vader is geworden. Noussair Mazraoui is nog niet inzetbaar. "Ik hoef niet te puzzelen", aldus Ten Hag. "We hebben zestien, zeventien goede spelers op dit moment. Er vallen er wat weg, maar dan zijn er anderen die dat invullen. Dat maakt niet uit. Of Onana er nou wel of niet is, of Haller er nou wel of niet is..."

Blind
Hetzelfde geldt voor de zware blessure van Daley Blind, die zijn enkelband heeft gescheurd. Ten Hag: "Ondanks dat het ontiegelijk goede spelers zijn, hebben we laten zien dat we met onze selectie niet alleen kunnen winnen, maar ook heel goed kunnen spelen. Het wil niet zeggen dat we Blind niet missen, maar we kunnen het opvangen. We hebben in onze selectie ook andere spelers die kwaliteit brengen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt Ajax - Roma donderdagavond?

(3949 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws