Breaking news

Premier League haakt af: Big Six stapt collectief uit Super League-project

Boskamp en Janssen wijzen uitblinker Ajax aan: Een fantastisch seizoen

Boskamp en Janssen wijzen uitblinker Ajax aan: "Een fantastisch seizoen"

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 22:04do 08-04-2021 om 22:04

Davy Klaassen maakte de 1-0 voor Ajax, maar bij RTL krijgt ook Dusan Tadic alle credits voor de goal. Theo Janssen is enthousiast over de Servische aanvoerder van de Amsterdammers.

Klaassen gaf de bal aan Tadic, die de bal weer teruggaf aan de scorende Klaassen. De meeste spelers waren voor eigen kans gegaan. "Je moet ook kijken naar de verdediging van Roma, maar dit is fantastisch. Bijna niemand geeft hem terug, iedereen gaat voor eigen succes", zegt Janssen. "Dit is negentig procent de goal van Tadic. Hij doet het geweldig en heeft dit seizoen al negentien keer gescoord. Dan ben je bezig aan een fantastisch seizoen."

Het spel van Ajax laat echter te wensen over, oordeelt Jan Boskamp. "Ajax kwam heel gelukkig aan de 1-0. Ze hebben veel balverlies geleden, dat ben je niet gewend van Ajax. Roma speelt achterin gewoon met vijf man en met vier spelers daarvoor. Dan moet je baltempo omhoog en dat is het ding."

"De middenvelders van Ajax staan te hoog waardoor ze niet aanspeelbaar zijn", analyseert Janssen. "Ze moeten meer terugzakken en beter tussen de linies komen. De backs en de middenvelders staan veel te hoog."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws