Boskamp en Janssen geven advies aan Ten Hag: 'Die waren niet best hè?'

Boskamp en Janssen geven advies aan Ten Hag: 'Die waren niet best hè?'

Gepubliceerd: vrijdag 9 april 2021 om 07:46vr 09-04-2021 om 07:46

Laatste update: vrijdag 9 april 2021 om 08:21vr 09-04-2021 om 08:21

Jan Boskamp en Theo Janssen vinden het een goed idee om Brian Brobbey volgende week in de Ajax-spits te zetten, wanneer de Amsterdammers op bezoek gaan bij AS Roma. Dusan Tadic kan prima vanaf links uit de voeten, Antony en David Neres wisten in de eerste wedstrijd niet te imponeren.

"Er was een periode dat ze drie, vier kansen achter elkaar kregen. Dat was toch de inbreng van dat ventje", doelt Boskamp na de wedstrijd op Brobbey aan tafel bij RTL 7. "Ze konden hem inspelen, dan konden ze (de Roma-verdedigers, red.) niet meer voor hem komen. Hij is echt sterk man. Hij speelt goed met de rug naar de goal."

Janssen stelt dat Ten Hag er goed aan zou doen om met Brobbey te starten volgende week. Hierdoor schuift Tadic naar de linkerkant. "Het is wel een dingetje voor volgende week. Om gewoon met Brobbey te starten en met Tadic vanaf de linkerkant. Die is daar ook gevaarlijk. En Klaassen die daar omheen speelt. Antony en Neres, die waren niet best hè?" Boskamp is het helemaal met zijn collega eens. "Je verwacht van die twee dat ze de actie hebben en een één tegen één kunnen creëren."

Ajax gaat volgende week donderdag proberen om de 1-2 nederlaag weg te poetsen in het Stadio Olimpico van Roma. De wedstrijd start om 21.00 uur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Brobbey volgende week een basisplaats krijgen?

Ja, dat verdient hij
86%
Nee, gewoon met Tadic in de spits
14%
(986 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws