Breaking news

PSV passeert AZ: nog twee wedstrijden overleven voor Champions League-ticket

Ten Hag hoeft 'die lange' niet te lijmen: 'Hier leert hij van op weg naar de top'

Ten Hag hoeft 'die lange' niet te lijmen: 'Hier leert hij van op weg naar de top'

Gepubliceerd: vrijdag 9 april 2021 om 15:01vr 09-04-2021 om 15:01

Erik ten Hag heeft Kjell Scherpen niet hoeven lijmen na zijn blunder tegen AS Roma. De derde keeper kreeg in de kwartfinale van de Europa League de kans omdat Maarten Stekelenburg herstellende is van een knieblessure, maar zal niet met een goed gevoel terugkijken op die wedstrijd.

Scherpen was de schlemiel bij de 1-1 van AS Roma, vlak nadat Dusan Tadic een strafschop miste. "Hij is mentaal zeer sterk, die lange. Hij is rustig en nuchter. Hier zal hij van leren op weg naar de top", zei Ten Hag na afloop op de persconferentie.

Bij RTL7 ging het ook over Scherpen. Theo Janssen vindt dat de 21-jarige doelman een fout heeft gemaakt, maar wil daar niet te zwaar aan tillen. "Als team kun je hem alleen maar steunen. Die jongen staat onder druk, speelt een belangrijke wedstrijd en gaat dan zo in de fout. Dan moet je een arm om hem heen slaan, hem vertrouwen geven en hopen dat het de volgende keer beter gaat. Hij weet zelf ook wel dat hij een grote fout heeft gemaakt. Degene die er het meest van baalt is hijzelf."

Janssen vindt dat Scherpen na afloop een goed interview gaf waarin hij schuld bekende, maar strijdbaar overkwam. "Hij toont gewoon karakter en het is goed dat hij zijn zegje doet. Het is voor hem het ergst, maar we hebben het er nu al veel te lang over."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Maakt Ajax het nog goed in Rome?

Ja
55%
Nee
45%
(4017 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws