09-04-2021 22:02
66

SC Cambuur heeft een knotsgek duel met FC Den Bosch in zijn voordeel beslist. De ploeg van coach Henk de Jong kwam met de schrik vrij in De Vliert.

FC Den Bosch - SC Cambuur 3-5
Cambuur kwam uitstekend uit de startblokken, want al na vier minuten opende Ragnar Oratmangoen de score tegen Den Bosch. Door een benutte penalty van Robert Mühren leek de koploper na 23 minuten al in een zetel te zitten. De thuisploeg liet zich echter niet uit het veld slaan en kwam nog voor rust langszij dankzij goals van Romano Postema en Dhoraso Moreo Klas.

De Leeuwarders kwamen na rust via Michael Breij al snel weer op voorsprong, maar weer rechtte de thuisploeg de rug. Jizz Hornkamp probeerde het een kwartier voor tijd van afstand en trof doel. Nick Doodeman voorkam niet veel later dat Cambuur puntenverlies leed. Het slotakkoord was in blessuretijd voor Oratmangoen: 3-5.

FC Volendam - Helmond Sport 5-1
Helmond Sport pakte tien punten in zijn laatste vier duels, terwijl FC Volendam in diezelfde periode bleef steken op drie punten. Toch boekte de ploeg van trainer Wim Jonk op eigen veld een ruime zege. Arno van Keilegom zette de Brabanders nog wel op voorsprong, maar in de tweede helft draaiden Ibrahim El Kadiri, Derry Murkin en Denso Kasius de rolen om. Samuele Mulattieri zorgde met twee goals voor de kers op de taart.

Excelsior - NEC 2-1
Excelsior trok aan het langste eind tegen NEC. De Nijmegenaren namen nog wel de leiding door een knappe goal van Javier Vet, maar Joël Zwarts nam de Kralingers in de tweede helft bij de hand. Zijn treffers na 63 en 79 minuten waren genoeg voor drie punten.

FC Eindhoven - Jong PSV 0-2
Jong PSV heeft de kleine lichtstadderby tegen FC Eindhoven met 2-0 gewonnen. Dennis Vos brak de ban voor de beloften van PSV. Een gemiste strafschop van Tijn Daverveld kort voor rust bleef zonder gevolgen, want tien minuten voor tijd verdubbelde Shurandy Sambo de score.

Jong Ajax - TOP Oss 0-1
Jong Ajax moest een nederlaag slikken tegen TOP Oss. Joshua Sanches was de matchwinner op De Toekomst na voorbereidend werk van Dennis van der Heijden. Ook Jurgen Ekkelenkamp kon een nederlaag van de Amsterdammers niet voorkomen.