ADO blijft vechten na onverwacht punt: 'Helaas is ons dat dan niet gegeven'

ADO blijft vechten na onverwacht punt: 'Helaas is ons dat dan niet gegeven'

10-04-2021 09:23 Laatste update: 12:48
32

Ondanks dat ADO Den Haag al veertien wedstrijden op rij niet meer wist te winnen in de Eredivisie, houdt trainer Ruud Brood hoop op een goede afloop. De oefenmeester pakte vrijdagavond een onverwacht punt tegen Vitesse en zag in de slotfase dat er misschien nog wel meer te halen was.

Na vier verliespartijen op rij pakte ADO in ieder geval weer een punt, maar winnen lukte opnieuw niet. "Daar zat ik stiekem wel op te hopen, want zeker in de eindfase hadden we het beter uit kunnen spelen", stelt Brood in gesprek met de NOS. "Helaas is ons dat dan niet gegeven. De jongens hebben er wel voor gestreden, maar dat is dan net niet het stapje dat we mee krijgen."

De laatste winstpartij dateert van 9 januari, maar Brood blijft strijdlustig wanneer het gaat over handhaving in de Eredivisie. "Ja, waarom niet? Als je dit hier zo neerzet met zijn allen, moet je niet opgeven." Vooral de strijdlust stemde Brood zeer tevreden, die afgelopen week in gesprek is gegaan met zijn selectie. "Ik denk wel dat het zijn vruchten heeft afgeworpen", vertelt hij daarover.

"In de speldiscipline, maar ook in het gedrag: de jongens hebben het goed gedaan." Met nog vijf speelrondes te staan moet ADO een achterstand van zes punten goedmaken op VVV-Venlo, dat dit weekend nog in actie moet komen. FC Emmen, de nummer zeventien van de Eredivisie, heeft twee punten meer dan de formatie van Brood.