AZ schudt lief imago af: 'Deel hoopt dat club faalt, prima, als ze maar kijken'

AZ schudt lief imago af: 'Deel hoopt dat club faalt, prima, als ze maar kijken'

Gepubliceerd: zaterdag 10 april 2021 om 11:43za 10-04-2021 om 11:43

Laatste update: zaterdag 10 april 2021 om 12:56za 10-04-2021 om 12:56

Robert Eenhoorn ziet dat AZ de gemoederen het afgelopen jaar bezig hield. Het smetteloze imago van de Alkmaarders kreeg een deukje door de juridische strijd met Ajax, het ontslag van Arne Slot en het stadiondak, maar de algemeen directeur kan er niet mee zitten.

"De media duiken op elke 'opvallende' beslissing die je neemt. En dan lees je ook een hoop onzinverhalen", vertelt Eenhoorn in het Noordhollands Dagblad. "Maar ik heb liever dertig keer per maand een onzinverhaal over AZ, dan maar één keer per maand een goed verhaal. De grootste clubs hebben de meeste televisiekijkers: een deel hoopt dat die club het goed doet, een ander deel hoopt dat die club faalt. Allemaal prima: áls ze maar kijken."

AZ is niet meer alleen geliefd, maar Eenhoorn ziet het dus positief. "Er kijken nu meer mensen naar livewedstrijden van AZ op tv dan voorheen. Substantieel meer. Geen idee hoeveel van die mensen hopen dat AZ het slecht doet, maar ze zijn er vast. Mensen vinden misschien sneller iets van ons door wat er is gebeurd. Dat heeft deels te maken met onze sportieve prestaties, maar ook met de partij waartegen je het opneemt."

Daarmee doelt de directeur op het steekspel met Ajax over het Champions League-ticket. "Was het een andere club geweest, had het dan dezelfde lading gehad? Waarschijnlijk niet. Maar als je in je recht staat, dan mag je daar toch voor opkomen? Mensen mogen zeggen: dat AZ is op gezette tijden best vervelend. Maar ze zullen ook zeggen: het is wel duidelijk waar ze voor staan. Dat is ook iets waard. Wij kijken niet eerst met wie we te maken hebben en denken dan: o, dat wordt gedoe, laat maar even lopen. Nee, je vindt iets, of niet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws