Hoop op deal tussen Club Brugge en Vitesse: 'Hier ontegenzeggelijk beter geworden'

Hoop op deal tussen Club Brugge en Vitesse: 'Hier ontegenzeggelijk beter geworden'

10-04-2021 13:44 Laatste update: 14:08
17

In navolging van Armando Broja hoopt ook Loïs Openda nog een jaar bij Vitesse te kunnen blijven. De 21-jarige Belg wordt gehuurd van Club Brugge, maar hij heeft het goed naar zijn zin in de Eredivisie.

Openda heeft nog een huurovereenkomst tot het einde van het seizoen, maar sluit niet uit dat hij langer blijft bij Vitesse. "Ik ben bij Vitesse ontegenzeggelijk een betere spits geworden. Ik geniet bij deze club", zegt hij tegen de Gelderlander.

"In de zomer keer ik terug naar Brugge. Maar ik sta echt wel open voor een tweede huurperiode in Arnhem", gaat de rappe aanvaller verder. "Waarom niet? Hier wordt leuk, aanvallend voetbal gespeeld. Ik kan me hier heerlijk uitleven." Ook de van Chelsea gehuurde Broja sprak al de wens uit om met Vitesse Europa in te gaan.

Openda kwam bij Club Brugge nauwelijks aan de bak, maar is bij Vitesse basisspeler. In 31 duels was hij goed voor tien doelpunten en vijf assists. Bij Club Brugge is de concurrentie met Bas Dost, Youssouph Badji en Daniel Perez fors. Hij ligt tot medio 2023 vast in het Jan Breydelstadion.