Emmen hijgt VVV en Willem II plots in de nek na krankzinnig slot tegen Fortuna

10-04-2021 21:54 Laatste update: 22:07
160

FC Emmen heeft in een krankzinnige slotfase nog een overwinning geboekt tegen Fortuna Sittard. De ploeg van Dick Lukkien leek de overwinning in eerste instantie uit handen te geven, nadat het in in de 85ste minuut de 1-1 incasseerde. In de laatste minuut kreeg Emmen echter een penalty, die het wist te benutten: 1-3 werd het uiteindelijk.

FC Emmen kon tegen Fortuna profiteren van de 4-0 nederlaag van concurrent Willem II bij Heracles. De Emmenaren waren in Sittard ook de bovenliggende partij. In de eerste helft leidde dat tot alleen nog niet tot een treffer voor de bezoekers.

In de tweede helft kreeg Emmen een handje hulp van Fortuna-speler Roel Janssen, die in de vijftigste minuut met rood van het veld werd gestuurd én een penalty versierde. Daardoor kreeg Emmen naast een penalty, ook de kans om het veertig minuten met een man meer op te nemen tegen Fortuna. Sergio Peña benutte die penalty.

De 0-1 stand bleef vervolgens lang op het bord staan, waardoor het erop leek dat Emmen de overwinning over de streep zou gaan trekken. In de 85ste minuut kwam Fortuna vrijwel uit het niets langszij, door een treffer van invaller Dimitrios Emmanouilidis. Daardoor leek het duel te eindigen in een gelijkspel. Niets was echter minder waar. Bijl kreeg in de laatste minuut van de wedstrijd een strafschop, nadat hij naar het gras ging. Hij ging vervolgens zelf achter de bal staan en bleef koel: 1-2. In de slotfase werd het ook nog 1-3 voor Emmen, na een goal van Gladon. De VAR keek nog naar de goal, maar keurde hem uiteindelijk goed. Gladon had al twee goals afgekeurd zien worden, maar ontsnapte aan een 'hattrick' en mocht eindelijk juichen.

Door de overwinning vervolgt Emmen zijn bewonderenswaardige opmars en is het gat met de veilige vijftiende plek nog maar één punt. De ploeg die vijftiende staat, VVV-Venlo, heeft echter wel nog een wedstrijd minder gespeeld. De Venlonaren komen zondagmiddag in actie tegen PSV. Saillant genoeg treffen Emmen en VVV elkaar in de laatste speeldag nog in De Koel.