Van Gaal maakt gehakt van Dest: 'Ik zou helemaal gek worden in de kleedkamer'

Van Gaal maakt gehakt van Dest: 'Ik zou helemaal gek worden in de kleedkamer'

Gepubliceerd: zaterdag 10 april 2021 om 22:15za 10-04-2021 om 22:15

Laatste update: zaterdag 10 april 2021 om 22:22za 10-04-2021 om 22:22

Louis van Gaal zou als speler van FC Barcelona in de kleedkamer 'helemaal gek worden' op Sergiño Dest. De twintigjarige rechtsback vervulde een negatieve rol bij de 2-0 van aartsrivaal Real Madrid, door de bal uit een vrije trap van richting te veranderen.

"Als ik nu naar Barcelona kijk, dan hebben ze het eigenlijk gewoon goed gedaan", vertelt Van Gaal bij Ziggo Sport over de eerste helft van Barcelona tegen Real. "Ze hebben ongelofelijk veel aangevallen, maar ze hebben de balans weten te houden. Alleen door een fantastisch moment van Benzema staan ze 1-0 achter."

Vervolgens richt Van Gaal zijn pijlen op Dest. "Dan gaat Dest even z'n...", vertelt Van Gaal, terwijl hij met zijn lichaam de beweging van Dest, die hij tegentreffer maakte, imiteert. "Ik zou helemaal gek worden in de kleedkamer, want hij is nog een verdediger ook..."

Op het moment van publiceren, heeft Barcelona de achterstand tegen Real Madrid nét verkleind tot 2-1. Daarmee mag Ronald Koeman nog hopen dat zijn eerste Clásico-winst als trainer zaterdag plaatsvindt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws